Backup Administrare solutii

mentenanta it si suport it

Backup pentru datele sensibile companiei si administrare profesionista a serverelor companiei. Un serviciu ideal pentru IMM-uri si companii medii ca dimensiune.

Informatia este una din cele mai importante resurse, clienti , contracte, date contabile, planuri de afaceri. Toate aceste informatii sunt in general stocate in calculatoare care sunt expuse riscului de defectiune , furt sau calamitate naturala.
Importanta pe care o au aceste informatii stocate in format digital este din ce in ce mai mare pentru bunul mers al unei afaceri sau chiar pentru existenta ei.
Daca intr-o buna zi se defecteaza hard disk-ul calculatorului si nu mai puteti recupera datele din acesta, cat de grav este?
Daca raspunsul la aceasta intrebare va ingrijoreaza , ar trebui sa incepeti sa va salvati datele chiar acum pe un CD/DVD sau pe un alt suport de memorie externa. Este un inceput dar nu suficient. Daca se strica CD-ul sau suportul extern de memorare? Sau cat de des va salvati datele pentru ca sa aveti in orice moment cele mai noi documente in siguranta ?
Salvarile pe suport extern se fac in general saptamanal, iar persoana desemnata sa se ocupe de aceasta operatiune nu intotdeauna reuseste sa se achite de aceasta obligatie.

Exista o solutie pentru a rezolva toate aceste probleme : Backup-ul de date.

Backup-ul de date reprezinta procesul de copiere al datelor cu scopul de a putea fi restaurate in eventualitatea in care datele originale se pierd.
Procesul de backup reprezinta o succesiune de operatii complexe : arhivare, compresie, criptare, salvare, verificare, restaurare.

Solutia oferita de catre Professional-IT are urmatoarele caracteristici:

  • Copie locala: Se face si o copie locala in timpul backup-ului astfel incat se poate face o restaurare rapida in caz de nevoie.
  • Compatibilitate extinsă: Functioneaza pe toate sistemele de operare pe care ruleaza minim versiunea 1.4.1 de Java2 Runtime Environment.
  • Securizare: Transferul dintre calculatoarele dumneavoastra si serverul de backup se face prin legaturi SSL.
  • Email Backup: Aplicatia recunoaste cei mai folositi clienti de acces mail, efectuand separat backup pentru casutele de email.
  • Automatizare: Dupa setarea initiala a aplicatiei de backup client, sarcinile de backup vor rula automat in fiecare zi fara sa ceara interactionare umana.