Monitorizare si Securitate IT instrumente la dispozitia dumneavoastra pentru a va desfasura activitatea intr-un climat de siguranta

Monitorizarea se realizeaza cu un serviciu specializat care ruleaza pe serverele noastre si ne avertizeaza asupra oricaror schimbari de stare ale serverelor companiei tale (si a serviciilor care ruleaza pe ele), cu transmiterea unor alerte via sms si email.
Cu ajutorul acestui serviciu de monitorizare, te avertizam de indata ce apar erori sau indisponibilitati ale serverelor si serviciilor companiei tale astfel incat sa poti lua masuri rapide pentru reducerea consecintelor negative.
Serviciul are ca scop marirea performantelor serverelor astfel incat acestea sa lucreze la capacitate maxima.

Serverele pot fi monitorizate atat ca uptime, cat si ca functionalitate prin verificarea disponibilitatii serviciilor pe care le ruleaza (SMTP, POP3, HTTP, FTP etc.) si a parametrilor de functionare a serverului.
Se pot realiza operatii de salvare on network si securizare loguri acces servere si echipamente pe care se afla informatii confidentiale.
Monitorizarea conexiunilor cuprinde statistica de trafic pe fiecare IP/conexiune in parte, proiectare bandwidth alocation, monitorizare delay, monitorizare packet loss  interna).

In cazul in care se detecteaza probleme la nivel de aplicatii, cat si la nivel de server (hardware), se genereaza rapoarte complete astfel incat in urma acestora problemele aparute vor fi rezolvate in cel mai scurt timp posibil.
Se realizeaza si verificarea continua a disponibilitatii serviciilor, 24/7 (24 de ore din 24, in toate cele 7 zile ale saptamanii), la intervalele de timp dorite.
Monitorizare servere si securitate este un pachet de servicii indispensabil oricarei companii fie ca este mica, medie sau mare.

De ce asta?! Pentru ca intotdeauna este mai eficient sa previi un eveniment decat sa il neutralizezi. Neutralizarea evenimentului costa bani prin mentinerea sistemului nefunctional, interventii cu durata de timp mare, eventual in cel mai rau caz pierderi de date.
Infrastructura noastra informationala cat si legaturile in reteaua globala de internet pot asigura utilizarea in conditii de siguranta a pachetului de monitorizare si securitate.

monitorizare si securitate IT

In pachetul de monitorizare si securitate it vor fi puse in colimatorul soft urmatoarele servicii:
 • monitorizare non-stop 24/7/365;
 • parametrii monitorizati: disponibilitate servicii (web, smtp, dns, samba, proxy, ftp), incarcarea procesoarelor si memoriei, spatiul liber de pe hard diskuri, temperatura procesoarelor si chipsetului, defectarea  ventilatoarelor, stare RAID, stare VPN-uri;
 • sumar loguri zilnic;
 • 5 interventii lunare de patching cand este cazul
 • rapoarte lunare
Cost abonament: 40euro/server/luna

 

Securitate it server

Securitate server reprezinta analiza sistemului informatic si al retelelor de calculatoare, auditarea si identificarea vulnerabilitatilor acestor sisteme, generarea unor rapoarte destinate alcatuirii unei imagini corecte despre sistemul informatic auditat.

Stim cu toţii cat de rapid avanseaza astazi tehnologia si cat de expusi suntem in lumea virtuala.
Infractionalitatea electronica imbraca nenumarate forme, de aceea companiile trebuie sa se protejeze cat mai bine de atacurile informatice de tip virus, hacking, pishing sau scam.
Experienta noastra ne ajuta sa iti propunem intotdeauna solutii adaptate nevoilor tale.

Implementare solutii securitate IT:
 • Securitate IT prin implementare si updatare de solutii antivirus, alegerea solutiei realizandu-se in functie de performantele infrastructurii, precum si a bugetului alocat;
 • Update-uri prin patch-uri de securitate si rezolvari de brese de securitate prin filtre sau blocari de porturi acces;
 • Solutii firewall full state;
 • Securizarea serverelor;
 • Securizarea serverelor de email si a clientilor de acces email;
 • Recomandari si securizari pentru browsere;

FIREWALL

Solutie custom sau preconfigurata care ofera un bun management a politicilor de securitate.
Protejeaza si securizeaza resursele retelei de Internet -> sunt identificati posibilii atacatori, atacurile lor asupra securitatii unitatii de calcul sau a retelei locale putand fi evitate sau efectele acestora controlate (DDOS).
Controlul resurselor pe care le vor accesa angajatii in reteaua interna a companiei.