Servicii IT Bucuresti, pe intelesul tuturor

Servicii it Bucuresti Professional-IT

Servicii IT Bucuresti, ce sunt ele defapt?

O sectiune mare a ceea ce inseamna tehnologia informatiei. Adica un management al resurselor fizice existente combinate cu programe ce au ca scop accelerarea comunicarii prin canalele tehnologice disponibile la momentul actual.

Serviciile IT Bucuresti au urmatoarele componente fundamentale:

Asistenta sau Suport IT – Dupa cum arata si numele, reprezinta serviciul IT ce serveste la indepartarea oricaror probleme de functionare al soft-ului. Un blocaj al soft-ului cu care se citeste mailul, o aplicatie inceteaza sa mai functioneze sau functioneaza defectuos.

Mentenanta IT – Oricare echipament activ (care interactioneaza direct sau indirect cu utilizatorul final) al unei infrastructuri IT are nevoie la un moment dat de o revizie periodica si o toaletare pentru a pastra cat mai mult performantele energetice si puterii de calcul initiale. Un PC chiar daca nu este infectat cu un virus tot va functiona mai greu in decursul timpului din cauza incarcarii cu fisiere de tip junk, la care se poate renunta oricand fara a afecta functionarea sistemului de operare.

Audit IT – Directorul administrativ doreste ca in orice moment sa poata verifica sau sa cunoasca situatia parcului informatic, sa stie care ii sunt punctele slabe in materie de securitate a informatiei pentru a putea bugeta imbunatatirile partilor slabe.

Consultanta IT – Atunci cand trebuie sa reinnoiesti infrastructura IT sau trebuie imbunatatita, toate solutiile propuse ti se par bune, dar scumpe sau de calitate indoielnica si ieftine. Un consultant IT te poate ajuta sa oferi o calitate buna infrastructurii tale la un cost redus.

Monitorizare IT – Un serviciu conex companiilor prin care poti afla in timp real situatia echipamentelor de comunicatie informatica de la distanta. Un ochi care nu doarme niciodata si urmareste echipamentele importante(servere, routere, retea). Are ca principal scop prevenirea defectiunilor.

Externalizare IT – Un serviciu cu un scop foarte bine definit, usurarea poverilor fiscale prin eliminarea angajarilor directe, deductibilitatea de cheltuieli si marele avantaj, inchirierea de personal IT de la o firma de profil, practic iti inchiriezi un angajat multitasking (priceput la toate problemele pe care le-ai putea intampina din partea tehnologiei informatiei).

 Servicii IT Bucuresti importanta

Credem ca intr-o firma cu minim 10 calculatoare devine un segment destul de important atat ca dezvoltare a afacerii cat si din punct de vedere al noului canal de comunicare unificat, internetul. Poti sa iei o felie direct tort fara sa ai nevoie de un contact fizic. Esti un mic port intr-un mare ocean neexplorat.

Care sunt criteriile după care alegi partenerul ce iti va furniza servicii IT Bucuresti?

Raspunsul nu-l pot da chiar eu depinzand de viziunea fiecarui manager.

De ce preturile pentru servicii IT Bucuresti sunt doar orientative?

Pentru ca intotdeauna trebuie facuta o analiza de timp consumat in procesul de livrare al unui serviciu. Daca un sistem informatic, simplu ca proiect, consuma foarte mult timp acesta va fi taxat cu o valoare mai mare. Dar ai spune ca automatizez totul si nu e nevoie de mare lucru pe partea departamentului IT. Din experienta colaborarilor anterioare pot spune ca automatizarea te ajuta, dar nu te poate ghida in diferitele situatii pe care le vei intalni, unele dintre ele chiar critice.

Preturi orientative pentru servicii IT fundamentale gasiti aici.