Monitorizare si Securitate

Monitorizare si securitate IT se realizează cu un serviciu specializat care ruleaza pe serverele noastre si ne avertizeaza asupra oricaror schimbari de stare ale serverelor companiei dumneavoastra (si a serviciilor care ruleaza pe ele), cu transmiterea unor alerte via sms si email.

MONITORIZARE si SECURITATE IT pentru companii

monitorizare-it securitate-it

Cu ajutorul acestui serviciu de monitorizare, te avertizam de indata ce apar erori sau indisponibilitati ale serverelor si serviciilor companiei tale astfel incat sa poti lua masuri rapide pentru reducerea consecintelor negative. Serviciul monitorizare si securitate IT are ca scop marirea performantelor serverelor astfel incat acestea sa lucreze la capacitate maxima si in conditii sigure.

Serverele pot fi monitorizate atat ca uptime, cat si ca functionalitate prin verificarea disponibilitatii serviciilor pe care le ruleaza (SMTP, POP3, HTTP, FTP etc.) si a parametrilor de functionare a serverului. Se pot realiza operatii de salvare on network si securizare loguri acces servere si echipamente pe care se afla informatii confidentiale.

Monitorizarea conexiunilor cuprinde statistica de trafic pe fiecare IP/conexiune in parte, proiectare bandwidth alocation, monitorizare delay, monitorizare packet loss. interna).

In cazul in care se detecteaza probleme la nivel de aplicatii, cat si la nivel de server (hardware), se genereaza rapoarte complete astfel incat in urma acestora problemele aparute vor fi rezolvate in cel mai scurt timp posibil.
Se realizeaza si verificarea continua a disponibilitatii serviciilor, 24/7 (24 de ore din 24, in toate cele 7 zile ale saptamanii), la intervalele de timp dorite.

Implementare solutii securitate IT:

  • Securitate IT prin implementare si updatare de solutii antivirusi, alegerea solutiei realizandu-se in functie de performantele infrastructurii, precum si a bugetului alocat;
  • Update-uri prin patch-uri de securitate si rezolvari de brese de securitate prin filtre sau blocari;
  • Solutii firewall full state;
  • Securizarea serverelor;
  • Securizarea serverelor de email si a clientilor de acces email;
  • Recomandari si securizari pentru browsere.

FireWall

  • Solutie custom sau preconfigurata care ofera un bun management a politicilor de securitate.
  • Protejeaza si securizeaza resursele retelei de Internet -> sunt identificati posibilii atacatori, atacurile lor asupra securitatii unitatii de calcul sau a retelei locale putand fi evitate sau efectele acestora controlate (DDOS).
  • Controlul resurselor pe care le vor accesa angajatii in reteaua interna a companiei.

Monitorizare IT pentru servere si aplicatii software un serviciu necesar oricarei companii pentru a evita pierderea informatiilor vitale sau evitarea blocajelor sistemului informatic ce ar putea aduce pierderi de ordin financiar.

Monitorizare IT este un serviciu ce vine cumulat cu serviciul de securitate it. Prin securitate it compania dumneavoastra obtine avantaje in domeniul securitatii informatiei prin asigurarea actualizarilor de securitate si rezolvarea breselor de securitate ce pot apare intr-un timp foarte scurt. Prin securitate it oferim si consultanta in vederea achizitiei de solutii securitate it in functie de bugete si de conditiile hardware si software ale solutiei informatice disponibile in companie.

Companiile intotdeauna au avut nevoie de monitorizare si securitate ca servicii adiacente departamentului IT.