Solutii VPN professional de la Professional-IT

Solutii VPN professional (Virtual Private Network) este o conexiune private intre doua sau mai multe retele sau calculatoare care trimit date protejate prin criptare peste o retea publica de date sau prin Internet.

Solutia VPN oferita de Professional-IT este o combinatie hardware-software. Ea consta in interconectarea a doua echipamente hardware dedicate, special create sa aiba un cost de achizitie foarte scazut, pe care se instaleaza si configureaza aplicatiile software.

Acestea permit interconectarea printr-un tunel criptat si securizat intre două puncte fizice cu acces Internet. Reteaua virtuala privata ofera astfel posibilitatea de transmitere si schimb de date in siguranta folosind o infrastructura de retea publica, asa cum este Internetul.

vpn solutii
Avantajele retelelor VPN

Reducerea costurilor – Retelele private virtuale sunt mult mai ieftine decat retelele private fizice proprietare ale companiilor. Se reduc costurile de operare ale retelei (linii inchiriate, echipamente, administratori de retea).
Integrare, simplitate – topologia retelei companiei dumneavoastra este simplificata. De asemenea, prin aceeasi conexiune se pot integra mai multe aplicatii: transfer de date, Voice over IP, Videoconferinte.
Mobilitate – Angajatii mobili precum si partenerii de afaceri (distribuitori sau furnizori) se pot conecta la reteaua companiei intr-un mod sigur, indiferent de locul in care se afla.
Securitate – Informatiile care circula prin VPN sunt protejate prin diferite tehnologii de securitate (criptare, autentificare, IPSec). Nu trebuie sa va temeti ca datele traficate prin VPN pot fi compromise.
Scalabilitate – Afacerea companiei creste, deci apare o nevoie permanenta de angajati mobili si conexiuni securizate cu partenerii strategici si distribuitorii.

Tehnologii utilizate in solutii VPN professional

  • PPTP (Point to Point Tunneling Protocol)
  • L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol)
  • IPSec (IP Security Protocol)
  • SSH (secure shell)
  • SSL/TLS